WIE BEN IK

Ik ben Sem Jongenburger, scholier en avonturier.

Ik zit nu in de vierde klas van het Vossius Gymnasium in Amsterdam en ben op 15 april 2019 vijftien jaar oud geworden. Ik speel gitaar en sport graag: ik train vier keer per week bij atletiekvereniging Phanos in het Olympisch Stadion en doe vaak mee met wedstrijden.

Ik heb al best veel ervaring met avonturen op het land: rotsklimmen, speleologie, canyoning, lange trektochten op hooggebergte met zware rugzak, toerlanglaufen, bivakkeren in de wildernis, in de hitte of juist in de kou.

Het wordt nu tijd om ook de zeeën te verkennen! Dit wil ik meteen groots aanpakken, door het ruime sop te kiezen en een half jaar op een ‘tall ship’ de Atlantische Oceaan over te zeilen, via de historische West-Indische handelsroute naar de Caraïben en weer terug, terwijl ik onderweg ook mijn schoolwerk doe. Naast het zeilen zal ik iedere kans aangrijpen om expedities aan land te doen.

Meer informatie over dit avontuur vindt u HIER.