Uncategorized

10 november 2019: stukje dagboek

Zondag 10/11/2019

Vandaag dacht ik laat ik eens een dagboek beginnen. Ik ben vandaag eindelijk niet meer zeeziek (vandaar dat het idee om een dagboek te schrijven stukken aantrekkelijker was dan een paar dagen geleden, toen ik 9 keer in 1 dag gekotst had). We zijn nu bezig met de oversteek van A Coruna naar Tenerife. We zijn er waarschijnlijk over iets meer dan 2 dagen. Ook al ben ik nu niet zeeziek, ik verheug me er toch op om eindelijk op land te gaan. Ik heb zin in vrije tijd, mijn ouders bellen, de Teide beklimmen en de uitwisseling.

Gisteren hadden we filmavond. De keuze was Shrek, Hunger Games (deel 1) en Pirates of the Caribean (deel 1). Ik had op de Hunger Games gestemd, maar Pirates of the Caribean leek te winnen. Totdat we met zijn allen besloten dat het opzich wel leuk zou zijn om The Pirates of The Caribean te kijken in de baai waar het opgenomen is. Daar komen we namelijk waarschijnlijk langs. Uiteindelijk hebben we The Hunger Games gekeken. Ik dacht dat ik wel even snel kon douchen voordat de film begon, maar toen ik klaar was, was de film al begonnen en waren er alleen nog kutplekken: of op de bank met een paal voor je bakkes of op een oncomfortabele stoel. Ik heb voor de stoel gekozen. Gelukkig was er halverwege de film een fijn plekje op de bank waar ik ging zitten.

Ik heb al een paar knopen geleerd. De paalsteek, de trompetsteek en de topsailhailureband. De paalsteek kan je op heel veel verschillende manieren gebruiken. De trompetsteek gebruik je als je een touw wilt inkorten of als er een rot stuk in het touw zit en je wilt het touw alsnog kunnen gebruiken. De Topsailhailureband gebruik je als een soort van betere mastworp. Ik ga zo lekker mijn schooldag nabespreken.

P.S. je kan op de boot niet de klas uitgestuurd worden 🙂

Leave a Reply