16 oktober 2019: GoFundMe campagne

Tijdens het zeilen zal ik maar heel af en toe kunnen internetten, waardoor het aanschrijven van nieuwe sponsoren niet mogelijk zal zijn. Op de valreep heb ik, een paar dagen voor vertrek, een GoFundMe campagne opgezet om de laatste centjes bij elkaar te krijgen. Dit is de link: GoFundMe Ik hoop dat er via GoFundMe toch nog donaties blijven komen waardoor ik zonder al te veel geldzorgen kan terugkeren :)

16 september 2019: sup clinic door mijn sponsor M&M SUP

Ik heb een nieuwe sponsor, (M&M SUP Amsterdam) waarmee ik op 16 september om 17 uur een supclinic ga organiseren. Er kunnen 12 mensen mee, dus als je zin hebt kun je komen! Daarmee heb je een leuke clinic en help je mij op weg. Het kost 22,50 euro per persoon (maar meer doneren mag natuurlijk altijd :). De volledige opbrengst gaat naar mijn avontuur. Hier kun je alle informatie vinden over de supclinic: https://www.facebook.com/events/761062420997165/ 

Inschrijven via morene@mm-sup.com

Sem Jongenburger M&M SUP.jpg

9 september 2019 Stage bij het NRC

Hoi bloglezers.

Het is alweer een flinke tijd geleden dat ik een blogje gepost heb. Nou, bij deze dan!

Twee weken geleden heb ik stage gelopen bij het NRC en het was ongelofelijk leuk en erg interessant en leerzaam. Op maandag heb ik meegedraaid met de Economieredactie en mensen geïnterviewd, op dinsdag was ik in Den Haag in de Tweede Kamer samen met politieke verslaggevers. Zie hieronder de foto op het Binnenhof: met de hele bijzondere groene sticker op mijn shirt mocht ik de Tweede Kamer in! Woensdag was ik bij de nieuwsdienst en heb ik zelf nieuwsberichten geschreven. Donderdag was ik bij Opinie en heb ik zelf een zogeheten “Twist” gemaakt en ingezonden berichten van lezers geselecteerd. Vrijdag was een mooie afsluitdag bij de Wetenschapsredactie, daar heb ik mensen geïnterviewd in het Vondelpark en daar een reportage over gemaakt. Ik zou misschien wel journalist willen worden! 

Verder heb ik inmiddels een hoop tropenvaccinaties gekregen dus de reis begint nu wel heel dichtbij te komen!

Sem Jongenburger Tweede Kamer.jpg

25 mei 2018 Arnon Grunberg

Lieve lezers van mijn blog,

Ik ben nogal stil geweest hier. Dit komt doordat er achter de schermen heel hard gewerkt wordt. Ik heb het ontzettend druk met school (zij laten mij geen moment met rust, de proefwerken vliegen mij om de oren) en natuurlijk met fondsenwerven.
Ik wil jullie laten weten dat ik laatst een wel heel bijzondere afspraak had, namelijk met Arnon Grunberg! 
Ik had een tijdje geleden een column van hem gelezen in de Volkskrant. Daarin stond dat hij een nieuwe religie ging beginnen om de wereld te verbeteren, hij zocht hiervoor profeten. Dat treft, want naast scholier en avonturier wil ik best profeet worden, zeker als wij ook nog de wereld gaan redden. Ik heb hem dus een mail gestuurd waarin ik mij aanmeld als zeilende profeet. Tot mijn verbazing kreeg ik heel snel een mail terug, met een uitnodiging om in mei af te spreken als hij in Nederland is. Dat is ondertussen gebeurd :) Hij bleek enorm nieuwsgierig en stelde een heleboel vragen over School at Sea en over wat ik zo al van plan was, ik vond dat best spannend maar zeker leuk en vooral een hele eer. Hij heeft mij kort in een van zijn columns voor het NRC genoemd: https://www.nrc.nl/nieuws/2018/05/22/de-kunst-van-het-converseren-a1603663 én hij gaat mij ook nog eens sponsoren!

Morgenmiddag hebben wij nog een afspraak, wij gaan die nieuwe religie eens goed bespreken.

 

Sem Jongenburger en Arnon Grunberg.jpg

10 maart 2018 Groot nieuws!!

Ik heb net een mail gekregen van School At Sea en..............................IK BEN GESELECTEERD VOOR SCHOOL AT SEA!!!!!!!!! Wel onder voorwaarde van financiering (als het mij dus lukt om al dat geld bij elkaar te krijgen) en van genoeg plek op de boot (er zijn iets meer kinderen geselecteerd dan dat er plekken zijn maar er vallen ook altijd wel een paar af; er wordt ook nagedacht om een tweede boot in te zetten maar dan moeten er juist meer kinderen willen meegaan en geselecteerd worden).

Feestje vanavond!!!

12 november 2017 het begin

Op zondag 12 november 2017 gingen mijn ouders en mijn broer naar een beurs over traditionele schepen. Zij gingen daar vooral heen om een vriendin te zien, kapitein en scheepsbouwster Wipke Iwersen, die daar op Willemsoord flink aan het timmeren was in een werkloods en op de beurs een presentatie hield over haar onbemande schepen, de ‘Windvinders’, die tegen (!!) de wind in zeilen, op zoek naar de oorsprong van de wind. Super leuk project, zie hier: http://www.windvinder.com

Ik kon niet mee omdat ik weer voor een heleboel proefwerken moest leren.

Ze kwamen terug met hele leuke informatie, ze spraken op de beurs namelijk met mensen van School At Sea, wow, wat een leuk project is dat!